25 Eylül 2012 Salı

Sonbahar... dur biraz ya... daha yapacaklarım var :))

Ebruli günlerde dolaştım son yaz günlerinde.... ama güz yerleşmeye başlayınca etrafa... içimdeki deli kız dedi - işte manifesto vakti... :)

Sonbahar bir dur ya... daha soğumasın öyle havalar... hayır teslim olmak yok hemen öyle... ben yine de inadına kısa kollu, inadına çorapsız, inadına yanık tenli olmaya kararlıyım bir süre..

Nasıl ki direnerek yakın gözlüğüne mağlup olmadım :)), nasıl ki yaş almaya değil yaş vermeye karar verip uyguladım son senelerde, nasıl ki içimdeki çocuğu taşır oldum her yere... işte yine öyle... hayır sonbahar, sana da öyle teslim olmaya niyetim yok hemen...

Kasım aylarını hiç sevmem nedense... aslında neden açık... giderek kararır gökyüzü... kısa, daha kısa olmaya başlar ya gün saatleri...grinin en hakim olduğu ay gibi gelir bana... gün ışığı sanki ölmeye yatar... arkası kıştır bir de bilirsin... giderek daha dahası da gelecektir...kışlıklar çıkar, renkler solar... tenim bile solar, kaybolur tendeki ışığı yaz aylarının, güneşin... ruhum bir battaniyenin altına kaçmak ister benden habersiz... işte bu Kasım'ı hiç sevemedim ben..

Bu sonbahar, ben Ekim ayına yükleyip ışığı yazdan kaçırdığım günleri yaşayacağım... dalmaya gideceğim mesela yine.. önce Kaş'a, sonra Kızıldeniz'e... güzün son ışıklarını orada yakalayacağım... ekim sonu dönerken gri şehrime, güneşi yanımda getireceğim... Kasım ve Aralık aylarına yetecek kadarını en azından :)...

Bu Kasım ruhumu üşütmeyeceğim... söz verdim kendime... Sonbahar; sen sıranı bekle bakalım... daha yapacaklarım var... ışığımı vermem sana :)))

Işığınız hiç kaybolmasın emi... Gri istanbul'u en renkli halleriyle görmeli...bakmayı bilmeli dimi  :))

Sevgiyle...

6 yorum:

  1. Kasım? Nerenin kasımı? Güney yarıkürede olsan böyle mi diyecektin? Işık mı azalıyor, gökyüzü mü kararıyor; peşine düş yakala! zaten yakalamaya karar vermişsin:)
    Yolların uzun olsun, hepsi ayrı ışıklı güzelliklere açılsın, yeni yollara düşmelere aracılık etsin. Ayakkabının altına beni yazmayı sakın unutma!
    TÖS

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman, mekan, boyut... nerede durduğun, nereden baktığın... değişmeyen tek şey değişmek sonuçta :))) yollar ve ışık... ışıl ışıl yollar olsun hepimize... güzelliklere... daha daha :)))) teşekkürler canıma :)

      Sil
  2. Güzeldir sonbahar hem de çok güzel sev onu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki güzeldir... ben sarı sonbaharı severim... benim derdim kasım ayıyla... yani sarının bile kalmadığı, ışığın azaldığı günlerle... kıştan daha depresif olurum... kış aylarında bilirim ki az sabırla önü ilk bahar... sevgilerimle :))

      Sil
  3. kasımda sonbahar ama sende hep ilkbahar olsun jack:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olur... Kasım da sonbahar tabiii... bilmezmiyim... ama sarı değil dimi... ışığı az... ben sevemedim işte... :) teşekkürler jack... senin de :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...